Polybeton

Gepolierd beton is slijtvast en bijgevolg een duurzame keuze. De uitvoering van de werken, van voorbereiding tot afwerking, is beperkt tot slechts enkele dagen. De vloer is vrijwel onmiddellijk gebruiksklaar na afwerking en is beschikbaar in een waaier van kleuren. Bovendien is hij eenvoudig te onderhouden en een financieel aantrekkelijk alternatief. De toepassing is veelzijdig: oorspronkelijk bedoeld en nog steeds populair als industriële vloer, vind je gepolierde betonvloer steeds vaker bij particulieren voor de oprit, de garage, het terras of zelfs in de leefruimte. Met vloerverwarming vormt beton een ideale combinatie.

Voorbereiding polybeton

Alles begint bij een geschikte voorbereiding: wij garanderen u een correcte keuze van de vereiste bewapening en samenstelling van het beton. Waterputten en afvoergoten worden vooraf geplaatst. Indien nodig plaatsen wij de nodige bekisting. Graag adviseren wij u ook over het gebruik van kleurpigment van uw voorkeur.

Storten beton

Daags na de voorbereidende werken wordt het beton gestort, eventueel met behulp van een betonpomp voor moeilijk bereikbare plaatsen. Na het storten wordt het beton geëgaliseerd met behulp van laser.

Bewerken beton

Na het storten dient de vloer even te rusten tijdens de eerste fase van het uithardingsproces. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan het beton na enkele uren worden bewerkt: een kwartsslijtlaag wordt ingewerkt, eventueel samen met kleurpigment. Het oppervlak wordt bewerkt met een enkele of dubbele poliermachine en een kantafwerkmachine.

Afwerking

Er bestaan verschillende afwerkingsvormen: van geborsteld over anti-slip tot glad. Om ongecontroleerde scheurvorming te voorkomen, worden in het beton krimpvoegen geslepen. Indien u dat wenst, kan er ook een tegelmotief ingeslepen worden.


Contacteer Ons

Concresco bvba
Dendermondse Steenweg 17
9220 Hamme - België

Tel +32 (0)479 944 257
Fax +32 (0)52 48 08 33
info@concresco.be