Printbeton

Printbeton is nieuw, verrassend en veelzijdig. Gedaan met losliggende tegels en onkruid in voegen. De verschillende structuurvormen, kleuren en afwerkingsmethodes geven een onbeperkte vrijheid in ontwerp en uitvoering. Printbeton wordt voornamelijk toegepast voor terrassen, opritten, tuinpaadjes en aan het zwembad, maar het kan ook gebruikt worden voor grotere publieke locaties, zoals sportstadia en pretparken (cfr Disneyland Parijs).

Samen met u maken wij een keuze uit de verschillende printmotieven, kleuren en kleurschakeringen. Natuursteen met kleurschakering, kasseimotief, pauwstaartmotief, leisteenmotief of houtstructuur. Alles is mogelijk.

Voorbereiding werken

Printbeton vereist een unieke samenstelling in beton. De noodzakelijke bewapening en bekisting worden vooraf geplaatst. Ook waterputten en/of afvoergoten worden eventueel voorzien. Bij aankomst op de werf wordt het beton in de massa gekleurd met het pigment van uw voorkeur. Het beton wordt gestort en geëgaliseerd zoals bij gepolierde betonvloeren.

Beton printen

Met behulp van stempels wordt een motief in het beton geprint. Kleurschakeringen worden aangebracht dankzij de ‘release agent’. Indien gewenst kunnen ook sterk contrasterende kleurschakeringen worden aangebracht. Achteraf wordt een beschermlaag aangebracht, mat of blinkend, zoals u verkiest.

Een verbluffend resultaat

Het resultaat is verbluffend. Dit is beton! En u krijgt geen last van losliggende tegels, noch van onkruid in de voegen.

 

 


Contacteer Ons

Concresco bvba
Dendermondse Steenweg 17
9220 Hamme - België

Tel +32 (0)479 944 257
Fax +32 (0)52 48 08 33
info@concresco.be